Fundada en 1895

El CPC condemna l"agressió dels Mossos a un càmara de TV3 a Reus

26/10/2009

10:57

Escrito por: APM

Durant les protestes dels pagesos.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya condemna amb fermesa l'agressió a un càmara de TV3 per part dels Mossos d'Esquadra durant les protestes dels pagesos de dissabte a Reus. El Col·legi considera inacceptable que un professional de la informació sigui agredit, i que posteriorment se li demanin les imatges de l'actuació policial.

El càmara de Televisió de Catalunya ha estat colpejat reiteradament amb els escuts de defensa i també ha rebut un cop de porra al coll. El periodista havia seguit amb la seva càmara les protestes dels pagesos al llarg de tot el matí. Posteriorment a l'agressió, l'oficina de premsa dels Mossos ha demanat al càmara una còpia de les imatges.

Aquests fets mostren una manca de respecte per la tasca dels professionals de la informació en una societat democràtica i pel dret a la informació del conjunt de la ciutadania.

Els enfrontaments entre Mossos i pagesos als voltants del migdia han acabat amb vuit agents ferits i una desena de pagesos contusionats, a més del càmara. La manifestació d'Unió de Pagesos ha començat al carrer Mata de Reus i ha continuat pel centre de la ciutat, fins que s'ha aturat davant de la seu territorial del Departament d'Agricultura.

Al Departament d'Agricultura, els pagesos han bolcat un tractor carregat d'avellanes i han intentat accedir a l'edifici. Quan els agents els ho han intentat impedir ha començat la batussa i els Mossos han carregat contra els manifestants que els escridassaven i els llençaven menjar.

Segons el coordinador territorial d'Unió de Pagesos a Tarragona, Josep Maria Coll, els agents "anaven passats de voltes".

Pel delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, l'acció dels Mossos "en cap cas ha estat desproporcionada".

Sota el lema "Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou, la pagesia no s'atura", els pagesos manifestants han denunciat els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part dels grans distribuïdors i la indústria agroalimentària, i han protestat per la inacció dels governs català i espanyol en política agrària.

 

 

Comentarios